Ute etter forbrukslån? Slik oppnår du laveste rente på lånet ditt

Ute etter et forbrukslån

Alle ser etter forbrukslån beste rente når man er på utkikk etter forbrukslån, stort sett ønsker vi ikke å betale mer enn man må når det gjelder innbetaling av lån.

I denne artikkelen skal vi gi deg tips og triks for at du skal få så lav rente som mulig på ditt forbrukslån.

Slik blir renten påvirket

Du vet kanskje av noen, eller har kanskje snakket med noen som har like mye lån og inntekt som deg, men som betaler mindre i renter enn deg? Dette kan være forvirrende, men dette er grunnen til forskjellsbehandlingen:

Banker flest opererer med en «fra rente», det betyr alle lånesøknader som kommer inn til bankene behandles individuelt. Bankene gjør en totalvurdering og danner seg et helhetlig bilde før de bestemmer hvilken rente den aktuelle forbrukeren skal få.

Videre kan du lese om de viktigste punktene for å oppnå forbrukslån laveste rente.

Medlånetaker gir bedre vilkår

Har du en kjæreste, samboer eller et familiemedlem som du har stor tillit til, og som kan tenke seg å være medlånetaker sammen med deg, så vil du oppnå bedre rente på forbrukslånet.

Da vil begge stå som ansvarlig for lånet frem til lånebeløpet er tilbakebetalt. Dette bidrar til økt trygghet for banken siden det betyr to lønnslipper hver måned, og som regel får man en bedre rente på lånet.

Dersom du har sikkerhet for lånet vil du få bedre betingelser

Har du mulighet til å stille med sikkerhet for forbrukslånet vil dette har en betydelig innvirkning på renten. Eier du en bolig, eller har andre gjenstander av verdi som banken kan ta sikkerhet i, så vil dette være en god garanti for at banken får tilbake pengene sine. Dette til tross for om du ikke kan betale tilbake pengene i avdrag.

Nedbetalingstid

Har du som mål å betale ned forbrukslånet så raskt som overhode mulig, vil du få en høyere rente enn om du velger å bruke lengre tid på nedbetalingen. Derfor bør du velge så lang nedbetalingstid som mulig for å få den laveste og beste renten. Man skal likevel ikke anbefale dette alternativet, med mindre du skal bli kvitt forbrukslånet ved å refinansiere.

Kredittscoren din kan bli utslagsgivende

De aller fleste av oss har fått e-post fra et selskap kalt Bisnode. Dette selskapet gjør en kredittvurdering av deg for å få en oversikt over din betalingsevne.

Dersom din kredittscore blir vurdert som god og høy, vil du få en god rente på lånet du skal ta opp. Motsatt vil du få en høyere rente på lånet dersom kredittscoren din er lav.

En kredittscore gir et helhetlig bilde til bankene om du er en risiko med tanke på innbetalinger, eller ikke. Jo bedre kredittscore du har, jo mer vil banken vurdere deg som en person som sannsynligvis betaler ned lånet du har fått hver måned.

Gjeld kan ha en innvirkning på renten

Sommeren 2019 ble Gjeldsregisteret lansert og en realitet i Norge. Dette er et register som har full oversikt over hver eneste krone du skylder til ulike aktører, Gjeldregisteret gir bankene en full oversikt over din totale gjeld.

Skulle du ikke sitte med noe gjeld fra før, så vil banken gå utifra at du enkelt kan betjene en ny gjeld. Sitter du derimot med mye gjeld fra før så kan banken se på deg som en stor risiko, og at du kommer til å slite med å betale for eksempel tre lån på samme tid. I tillegg til at dette påvirker summen du kan låne, vil det også påvirke renten du får på lånet.

,